IMOPORTUL DE BITCOIN MINERE DE PE PIATA CHINEZA

criptomonedele, afacerea momentului. Noi te ajutam sa-ti pornesti o afacere de mining

Tranzactiile cu Bitcoin sunt interzise in China inca din 2017, dar tara ramane cel mai mare producator de echipamente de mining pentru criptomonede.
China nu este doar locul in care se produc OEM echipamente de mining dar si locul in acea au aparut unele dintre brand-uri, asa cum este Antminer, dezvoltat de catre firma Bitmain din Beijing.In acest ghid veti afla informatii esentiale, pentru toti cei care doresc sa importe, echipamente originale de mining, pentru bitcoin. Veti afla si pasii care trebuie urmati pentru a gasi  furnizorul potrivit de echipamente OEM pe Alibaba sau Globalsources.Vei afla de asemenea de ce nu te poti baza pe garantia oferita de catre producatorul chinez si ce reglementari si certificate nu trebuie neglijate. Inclusiv pe aceasta piata deosebit de dinamica, care este piata criptomonedelor.

Pot cumpara Bitmain Antminers direct din China?

Da si nu. Exista pe piata mai multe cripto-minere “de firma“. In acest moment, Antminer este probabil cel mai cunoscut.

Cel putin intre bitcoin minerele “consumer grade”.

Antminer nu este o platforma open source. Este un brand proprietate la  Bitmain din Beijing, cu birouri in diferite locuri din lume.

Exista sute de furnizori, pe diferite directoare B2B care pretind ca vand Antminer, la fel ca si mii de magazine online.

Multi pretind ca sunt afiliati sau aprobati de catre  Bitmain. Dar de fapt, politica oficiala este ca nu poti cumpara  echipamente Antminer decat de la Bitmain.

In cel mai bun caz, vei gasi furnizori care-ti vand acelasi produs la un pret mai mare (peste 2100$). Asa ca, daca vreti Antminer, cumparati-l direct de la Bitmain.

Mai mult de atat, a cumpara de la un vanzator neautorizat, pate fi si mai riscant.

Exista multe “tepe” documentate pe forumurile despre minerit Bitcoin, cum ca, au fost livrate copii neperformante in loc de echipamentul original.

Dupa cum stiti, nebunia cripto  monedelor nu cunoaste limite, asa ca acest domeniu atrage, ca si in goana dupa aur, foarte multi aventurieri. Magazine care apar si dispar peste noapte, care livreaza echipamente neperformante sau nu livreaza deloc.

Ce tip de echipamente OEM pentru  Bitcoin mining pot importa?

Dupa cum spuneam, exista multi producatori calificati de minere Bitcoin. Majoritatea dintre ei au sediul in provincial sudica  Guangdong si asambleaza cu componente de la subcontractori.

De exempu, poti gasi producatori pentru aceste tipuri de echipamente pe  Alibaba.com and Globalsources.com:

ASIC Bitcoin Miners

USB Dongle Miners

Power Supplies

Fans & Cooling Systems

Cum pot gasi furnizorul potrivit pentru cripto minere?

Principala problema este filtrarea ofertelor unor producatori low end.

Includ in acest grup agentii care nu aduc nici o valaore, distribuitorii si vanzatrorii angro in acest grup de furnizori.

Cu atat de multi oportunisti in aceasta industrie, care nu sunt calificati sa monteze aceste echipamente, aceasta este una dintre marile provocari. O faceti voi, dar nu este simplu, sau daca vreti sa scapati de aceasta bataie de cap, o puntem face noi, cei de la chinaromania.ro la un cost rezonabil si fara risc pentru dumneavoastra.

Trebuie sa lucrezi cu un producato specializat in Bitcoin minere sau in cel mai rau caz, cu unul care a montat inainte alte tipuri de computere.

Acestea pot fi de exemplu,  Android TV , PC-uri sau Tablete

Poti face analiza asta, pe baza listei de produse pe care o publica pe  Alibaba sau Globalsources

Totul nu se opreste aici, mai sunt cativa pasi de facut, nu neapart complicati, dar care necesita atentie si o oarecare experienta.

a. Cumparare pe  Alibaba

Alibaba este cel mai mare director cu furnizori nu doar din China, de fapt din intreaga lume.

In momentul in care am scris acest ghid, existau 748 de furnizori la o cautare dupa ‘Bitcoin miner’ si un numar de 8330 de produse.

Este mult de lucru pentru a-i filtra pe toti.

Din fericire, Alibaba are un sistem de filtrare a furnizorilor verificati, care permite, aplicat corect sa permita eliminarea furnizorilor incerti.

All Alibaba Gold Suppliers sunt verificati, ei platesc si niste bani pentru asta, bani pe care-i pot pierde. Apar in acest profil cateva informatii (nu neapart 100% exacte, dar suficiente pentru a-ti forma o idee):

Capital Social (este bine sa fie peste RMB 500,000)

Anul inregistrarii

Domeniu de activitate

Tipul firmei (Producator sau  Trader)

De asemenea, mai poti gasi informatii cum ar fi rapoarte de audit, certificate, etc. Este un inceput, uneori suficient pentru a-ti face o parere. Daca vreti un audit mai avansat al furnizorului, chinaromania.ro poate realiza pentru dumneavoastra un audit complex, verificand inregistrarile oficiale ale autoritatilor (exista doar in chineza), legate de actionari, existenta firmei, depunerea capitalului social, numar real de angajati, produse, recomandari, existenta documentelor obligatorii, licente de export, etc. Analiza se face procesand informatii din mai multe surse. Tariful pentru acest serviciu este de 300 RON si poate fi comandat aici.

b. Cumparare de pe Globalsources.com

Globalsources.com este al 2-lea mare director al furnizorilor. Sunt puternici in special in cazul in care discutam de vanzarea de produse electronice.

Aici poti gasi minere, surse, circuite de la producatori de calitate.

In plus, Globalsources.com ofera date ale furnizorilor verificati precum si certificate ale produselor.

c. Targuri si expozitii

In acest moment nu exista in China continentala sau Hang Kong un targ specializat pentru  echipamente de cripto mining.

Dar, multi producatori de cripto minere, participa la targuri specializate pe produse electronice care se organizeaza an de an in zona.

Daca vreti sa va intalniti fata in fata cu producatori de echipamente de Bitcoin Mining, mai jos gasiti o lista a targurilor de specialitate:

HKTDC Hong Kong Electronics Fair (HK)

Global Sources Consumer Electronics Show (HK)

Canton Fair Faza 1 (Guangzhou)

CEF Shanghai

CEF Shenzhen

Computex (Taipei)

TAITRONICS (Taipei)

Trebuie sa verificati lista participantilor la aceste targuri, pentru a vedea daca veti intalni expozanti care prezinta echipamentele dorite de catre dumneavoastra, inainte da a va face planurile de calatorie. Dupa cum spuneam, aceste targuri sunt specializate pe toate categoriile de produse electronice, nu doar pentru echipamente de Bitcoin mining .

In cel mai bun caz, doar putini furnizori de echipamente de Bitcoin mining vor expune.

Ma pot astepta la garantie?

Cativa furnizori de echipamente si componente acorda agrantie pentru 6 luni sau un an.

Majoritatea furnizorilor inteleg prin “garantie”, livrarea a catorva piese de schimb suplimentare impreuna cu produsul comandat. In multe cazuri, vei plati intr-o form sau alta si pentru ele.

De asemenea anunta ca furnizeaza piese de schimb gratuite pe baza de comanda.

In realitate, exista cateva elemente de care trebuie tinut cont: 

a. Foarte putini sau poate chiar nici un furnizor nu ofera un suport real. Daca ai probleme calitative, esti pe cont propriu.

b. Multi furnizori fac in asa fel incat problemele legate de calitate sa fie imposibil de rezolvat. Solicita beneficiarilor sa aduca dovezi foarte complexe pentru a dovedi documenta de fabricatie intervenite in perioada de garantie. Desigur, furnizorul este cel care plateste transportul in China.

c. In eventualitatea in care, accepta totusi, livrarea componentelor de schimb, solicita plata cheltuielilor de transport, care de multe ori este mai mare decat valoarea achizitionarii piesei de schimb de la furnizori locali. In special daca este vorba de cateva piese.

d. Furnizorul s-ar putea sa nu mai existe anul viitor. Ce se va intampla cu aceasta piata daca pretul Bitcoin ajunge cel din 2014?

Si sa nu uitam ca, foarte multi dintre furnizori sunt firme extrem de mici, care nu vor reusi sa supravietuiasca in piata mai mult de cateva luni.

Inseamna ca nu trebuie sa cumparam aceste echipamente din China?

Nu, nici pomeneala, bineninteles ca vom cumpara echipamente din China, dar nu va veti baza pe o garantie iluzorie, care nu este garantie ci doar promisiunea de a cumpara piese de schimb noi.

Reglementari si reguli de etichetare

Lumea cripto monedelor este fascinanta. Toata lumea vorbeste despre ele. In acest moment, echipamentele de mining pentru Bitcoin sunt reglementate identic cu cu toate celelalte produse electronice, atat la nivel de reglementare cat si al standardelor de securitate.

Ca importator, esti responasbil sa te asiguri ca produsele corespund tuturor standardelor aplicabile. Fie ca vorbim de o sursa, un sistem de racire sau un mining dongle USB.

Zona cripto mineritului este ca si vestul salbatic. Micii furnizori nu au nicio idee despre reglementarile pe care trebuie sa le respecte atunci cand vand pe piete externe. SI nici nu le pasa.

Paradoxal, acestia au dreptate. Este treaba importatorului. Multi dintre importatori stiu chiar mai putin despre asta.

In continuare veti gasi cateva reglementari care se aplica pentru importul de echipamente de mining in UE.

Uniunea Europeana

Toate produsele electronice importate in UE sunt supuse reglementarilor diverselor directive legate de echipamente electronice. Unele reglementeaza chestiuni legate de siguranta, altele pe cele legate de transmisia wireless sau poate utilizarea materialelor grele in productie.

Iata cateva exemple:

Low Voltage Directive (LVD)

EMC Directive

Radio Enabled Devices (RED) Directive

RoHS

De asemenea, trebuie sa va asigurati ca echipamentul are marcaje CE si WEE. In general doar un marcaj CE nu ajunge, va trebui in unele cazuri sa ai la indemana urmatoarele documente:

Declaratia  de Conformitate

Lista componentelor / centralizatorul materialelor

Desene de montaj

Desenul placii

Evaluarea riscului

Lista directivelor/standardelor care se aplica

Rapoarte de testare

Va trebui sa tineti cont de faptul ca multi dintre furnizori nu pot realiza produsele in conformitate cu standardele Europene. Va trebui sa le solicitati un raport de teste inainte de a lansa comanda. Tineti minte ca dumneavoastra sunteti singurul care va asumati riscurile atunci cand importati echipamente electronice in UE.

Care este cantitatea minima de unitati (MOQ) care poate fi comandata?

Multi furnizori ofera MOQ la o singura unitate. In majoritatea cazurilor acesti furnizori sunt agenti si nu producatori. Dupa cum spuneam anterior, este bine sa evitati intermediari pentru ca echipamentul importat risca sa fie potential periculos. Pentru ca, daca vinzi un echipament care raneste pe cineva, distruge un bun sau pate si mai rau, singurul raspunzator este importatorul si nu producatorul.

Cum gestionezi controlul de calitate

Controlul de calitate este esential cand cumperi orice tip de echipamente electronice, nici Cripto Minerele nu au regim diferit.  Pentru ca ne-am convins anterior ca este practic imposibil sa returnezi un produs defect in garantie, este extrem de important sa va asigurati ca veti importa un produs functional, inca inainte de a fi livrat din China.

Va trebui comandata inspectia echipamentelor in fabrica, inainte de livrare. Insăpectorul agreat, va trebui sa verifice functionalitate si conformitatea componenetelor cu specificatiile. Doar dupa aceasta procedura, poate fi elibetata transa finala de pret. Accesul inspectoului la firma si acceptarea inspectiei vor trebui stabilite clar in contractul initial (semnat si stampilat) inainte de a se face plata avansului pentru produse. De asemenea, va trebui sa ceri un raport de testare in laborator al componentelor, asta pentru a-ti permite sa “dormi linistit” ca unic responasabil de functionarea corecta a echipamentelor la clientii tai.

Vreti sa importati echipamente Bitcoin Minig din China?

Poate ca prezentarea mea, v-a mai domolit intentia de a importa echipamnete Bitcoin Miner din China, suma avantajelor o depaseste cu mult pe aceea a impedimentelor. Daca se respecta toate regulile din capitolele anterioare, veti putea face o afaceere buna, sigura si profitabila. Daca vi se pare prea complicat, va punenem la dispozitie serviciile noastre de asistenta pentru import. Specialistii nostri va vor asista pe toata durata derularii contractului, pentru a fi siguri ca veti reusi sa importati un produs calitativ, la pret corect, evitand risul de a da banii degeaba pentru un produs nefunctional sau mai rau al unuia care pune in pericol sanatatea sau chiar viata utilizatorului final. Sau daca vreti sa scapati de orice probleme, putem importa noi pentru dumneavoastra echipamentul si sa-l livram cu toate documentele de care aveti nevoie pentru a-l pune in vanzare sau utilizare.

Completand formularul alaturat, va vom trimite o oferta personalizata pentru a putea aduce rapid, instala si pune la munca Minerul dumneavoastra pentru Cripto Monede. Fara batai de cap, simplu si eficient.