Importul si instalarea unei linii de produs brichete din rumegus

Descrierea

 

Un client a dorit sa construiasca o linie de produs brichete din rumegus de lemn cu utilaje importate din China. Proiectul are doua etape, Punerea in functiune a fabricii de brichete si in etapa a 2-a punerea in functiune a unei linii de fabricat carbuni. Firma noastra s-a ocupat de identificarea furnizorului de echipamente, proiectarea impreuna cu acesta a liniei de fabricatie conform cu specificatiile clientului. Lina produce 400 de kg de brichete/ora. Materia prima este rumegusul de fag iar vanzarea se face prin magazinele Dedeman si Ambient. Utilajele au fost comandate in februarie 2017, au fost livrate in aprilie  2017, au ajuns in tara la jumatatea lunii mai 2017 si au fost puse in functiune la inceputul lunii iunie 2017. In luna august am comandat a 2-a masina de brichetat pentru a creste productivitatea si a avea o solutie de backup. Linia de productie este formata din: tocator, elevator, uscator, snec de alimentare a masinii, masina de brichetat, linie de ambalat in folie.

Pentru cei care doresc sa porneasca o afacere in acest domeniu, le recomand sa fie atenti la urmatoarele:

  • Sa aiba asigurata sursa de materie prima (rumegus de foioase sau deseuri vegetale)
  • Sa aiba putere electrica instalata suficienta (doar masina de brichetat consuma 22 kw, tocatorul 20-30 kw)
  • Sa dispuna de un spatiu are permite montarea unui sistem de exhaustare
  • La acesr tip de echipamente, melcul de presare este consumabil, el trebuind sa fie reparat prin acoperirea prin sudura. Un sudor disponibil este indicat, daca nu, exista firme in Romania care asigura incarcarea si rectificarea melcilor precum si producerea altora noi, la pret rezonabil.
  • Producerea de brichete nu este “farmacie”, genereaza fum, praf, zgomot. Este nevoie de ventilare si echipament de protectie.
  • Randamentul productiei va depinde de gradul de umezeala a materiei prime, tipul rumegusului si bineinteles de pretul la care este achizitionat.
  • Este nevoie de 2-3 angajati  si de un echipament de incarcat rumegus (un stivuitor cu cupa sau un incarcator frontal sunt ideale)

 

Vivamus ipsum velit, ullamcorper quis nibh non, molestie tempus sapien. Mauris ultrices, felis ut eleifend auctor, leo felis vehicula quam, ut accumsan augue nunc at nisl. Vivamus ipsum velit, ullamcorper quis nibh non, molestie tempus sapien. Mauris ultrices, felis ut eleifend auctor, leo felis vehicula quam, ut accumsan augue at nisl. Vivamus ipsum velit, ullamcorper quis nibh non, molestie tempus sapien.

Detaliile proiectului

Client Happy Pet
Date finalizarii octombrie 2017
Servicii  import, inginerie
Productivitate: 450 kg/h

Componenta liniei

Componenta minima a unei linii pentru produs brichete este urmatoarea: Tocator (produce materiale de 0,5-2 mm), uscator (cel in contracurent este mai ieftin, cel cu tambur rotativ este mai scump), masina de brichetat preseaza rumegusul cu ajutorul unui melc, care prin presiunea generata, creste temperatura la peste 270 grade, care duce la formarea unui bloc compact, fara a fi nevoie de orice adeziv. Brichetele sunt taiate la dimensiunea de 25-30 cm si sunt ambalate in pachete de 10-12 kg.

Piese de schimb

Datorita presiunii, frecarii si temperaturii de lucru, melcul de angrenare se uzeaza. Aceasta piesa paote fi reconditionata prin incarcare cu electrozi de sudura speciali. `Este o procedura nu foarte complicata, dar esentiala pentru ca productia sa ramana profitabila.

Te intereseaza acest produs?