Importul și instalarea unui laser fibră 

Descrierea

 

Clientul nostru este unul dintre primele firme cu care am început să colaborăm. De-a lungul timpului am importat pentru ei o gamă largă de echipamente:

 • O mașină de debitat cu jet de apă
 • O mașină CNC pentru îndoit țevi
 • Abcant
 • Echipamente de sudură
 • Presă de 650 tone comandată CNC

Echipamentul laser fibră cu puterea generatorului de 3.000 W, este un echipament complex, cu performanțe ridicate dar care necesită o atenție deosebită la detalii atât l transport citite mai ales la instalare.

După analiza furnizorilor de pe piața chineză, am ales să lucrăm cu firma Morn, un producător de mărime medie, dar care avea în acel moment un personal foarte bine pregătit, atât p partea tehnică citite și pe cea de vânzare.

Probleme:

Pentru ca nimic nu este perfect in lumea aceasta, au existat si cateva probleme, rezolvate de catre noi impreuna cu beneficiarul.

 • Fiind un proiect finanțat din fonduri Europene, a fost nevoie d foarte mare atenție l procesarea documentelor, fapt care mănâncă întotdeauna timp prețios.
 • Între perioada de procesare a documentelor și plata efectivă în china, cursul de schimb leu/dolar a cunoscut o creștere cu mai bine de 2%, ceea ce a dus la o diminuare semnificativă a profitului nostru. Dar contractul este contract și lucrul asumat devine lege între părți.
 • Logistica nu este simplă de loc la un asemenea echipament voluminos dar în același timp șo extrem de precis.
 • Echipa de specialiști chinezi venită pentru montaj a avut nevoie de viză pentru a intra în sară, un element birocratic în plus, rezolvat cu emoții și bătăi de cap.
 • Instalarea, testarea și punerea în funcțiune au durat câteva zile, tip în care atât beneficiarul citite și eu am fost nerăbdători să vedem rezultatul final.

Am invatat dupa acest eveniment doua lucruru:

 • Cursul valutar est variabil și imprevizibil și chiar dacă variațiile nu sunt semnificative, la sume mari acestea influențează profitul. De aceea, o bancă flexibilă, care-ți permite negocierea cursului d schimb, este esențială pentru a diminua pierderile.
 • Persoanele care lucrează cu tine într-un proiect, mai ales într-unul care se desfășoară l anii de kilometri distanță, este la fel d important ca și firma pentru care lucrează. Ei pot fi diferența dintre eșec și succes.

Avantaje pentru afacerea clientului nostru:

 • Pe lingă performanțele tehnice ale echipamentului, acesta a beneficiat de serviciile unor profesioniști pentru montajul, reglarea și trainingul personalului. Faptul că am reușit este dovedit cu prisosință de faptul că, acesta funcționează non stop din vara anului 2018, păstrându-și performanțele tehnice inițiale.
 • Lucrând cu echipa noastră de specialiști, acesta a obșinut un raport foarte bun preș/calitate, cu nimic inferior unor echipamente mult mai scumpe fabricate de către producători europeni.
 • Accesul la tehnologie d ultimă generație, i-a permis partenerului nostru să poată să se angreneze în proiect tot mai complexe, profitabile și care i-au permis o dezvoltare și consolidare pe piața pe care activează..

 

Detaliile proiectului

Client Damava Iomobil
Date finalizarii iulie  2019
Servicii  identificare furnizor, negociere, asistență tehnică, import, instalare, punere în funcțiune
Produse: aparat pentru debitare cu laser fibră 3.000 w

De ce sa achiziționez echipament laser din China.

Companiile Chineze au investit extrem de mult în cercetare și dezvoltare tehnologică în domeniul laserelor de mare putere și utilizarea acestora în industrie. În acest moment există în China producători competitivi pentru întreaga gamă de echipament laser industriale. Echipamente performante, fiabile, ergonomice și mult mai ieftine decât cele asemănătoare fabricate în alte Europa, Japonia sau SUA.

Laser fibră de ultimă generație la un preț extrem de competitiv

Poți avea în micul tău atelier de prelucrări metalice, un echipament profesional la care, cu 1-2 ani nu aveau acces decât firmele mari. Tehnologia laser, dstorită viziunii partenerului nostru GWEIKE, s-a democratizat ,devenind accesibilă, asta fără a face rabat la calitate, aș spune că din contră, aceste echipamente sunt unele de vârf, dotate cu componente  de ultimă generație.

Va intereseaza acest subiect?