Asistenta pentru importuri din China

Te ajutam sa importi din China, fara batai de cap

Importuri din China

Asistenta pentru importuri din China este unul dintre serviciile noastre de de baza. Clientul ne transmite specificatia produsului, pe care doreste sa-l importe din China, iar noi ne ocupam de restul. Identificam furnizorul, il verificam, negociem pretul, cautam transportatori, verificam prin agenti locali marfa (daca e nevoie), intocmim documentele pentru vama si contactam comisionarul vamal, ne ocupăm de liberul de vamă și contactăm transportatorul intern. Totul la un comision standard de 5.5% din valoarea mărfii.In momentul în care găsim produsul sau echipamentul dorit, pregătim o cotație de preț, care vă va evidenția transparent toate elementele de cost. Intrucît tranzacția se va face între două firme din România, preluăm noi toate riscurile legate de calitate, plată și calificarea vânzătorului.

Probabilitatea de a gresi atunci cand incerci sa importi singur

%

Verificarea firmelor

%

Negocierea pretului

%

Transportul

%

Importul

Oferta noastra

Importul este o operatiune comerciala care are destul de multe lucruri specializate care necesita experienta si cunostinte specifice. Este mai complicata decat cumpararea pentru ca implica transport specializat, plati externe, tarife vamale, culturi diferite, comunicare in limbi straine. Toate acestea sunt puncte unde pot aparea greseli, care se transforma rapid in pierderi financiare, clienti nemultumiti, calitate slaba si bineinteles frustrari. Atunci cand este vorba despre importuri din China, o tara cu o cultura diferita, aflata la mii de kilometri de Romania, lipsa de experienta poate constitui o piedica serioasa. Din acest motiv, este bine ca de operatiunile de import sa se ocupe o firma specializata, care va va permite sa eliminati riscurile si sa obtineti profitabilitatea maxima.
Pentru fiecare contract in parte, facem o analiza serioasa a produselor care urmeaza sa fie importate. Pe baza acestei analize, cautam producatorii  din china care pot realiza produsele solicitate. Le cerem oferte, verificam firma si negociem conditiile tehnice si graficele de livrare. In momentul in care, impreuna cu clientul nostru am ales un producator, incepem negocierea pretului a certificatelor necesare, a modului de verificare a marfii, ambalare, piese de schimb. Ne ocupam apoi de identificarea solutiei optime pentru transport, negociem pretul acestuia si detaliile livrarii. Dupa ce marfa a plecat, pregatim actele pentru vamarea acesteia. In final, ne ocupam de operatiunile de import cu ajutorul comisionarului vamal agreat de catre beneficiar.
Datorita procedurii noastre, reusim sa obtinem pentru clientii nostri importul unor produse de calitate, la pret corect, receptionate la timp. In cei peste opt ani de experienta, am reusit sa ducem la bun sfarsit peste 250 de contracte de import din china. O parte semnificativa dintre clientii nostri revin de mai multe ori cu noi comenzi.

Primii pasi

Z

Intelegerea nevoilor clientului

Ne asiguram ca intelegem nevoile clientului. Punem intrebari, cerem clarificari pentru a fi siguri ca stim ce trebuie sa cautam.
l

Incheierea contractului

Incheiem contractul de asistenta la import pe baza de comision, unde anexam si fisa produsului (produselor). Emitem factura pentru plata taxei initiale de 780 Lei
U

Identificarea furnizorului

Pe baza specificatiei clientului,  cautam furnizori care au capacitatea de a livra produsul (produsele) solicitate. 

Alegerea furnizorului

N

Verificarea furnizorului

Verificam furnizorii, propunem o lista cu 4-5 firme care pot livra produsele si intocmim un raport de evaluare a furnizorilor.

Calificarea furnizorului

Impreuna cu clientul, pe baza raportului de evaluare, alegem o firma cu care vom continua negocierea, pastrand inca una sau doua in rezerva.

Negocierea

Negociem caracteristicile tehnice, lista cu documente, graficul de livrare, pretul, graficul de plati, asigurarea, controlul de calitate, conditiile de livrare

Lansarea comenzii

Analiza contractului

Verificam contractul propus de catre furnizor si va asistam in includerea unor clauze care sa va acopere toate riscurile.

Plata avansului

Va asistam pentru pregatirea si efectuarea platii avansului.

Realizarea produselor

Verificam cu furnizorul starea productiei. Incadrarea in graficul de timp, verificari pe fluxul de productie (daca e cazul). 

Importul

R

Verificarea si plata finala

Daca este cazul, propunem beneficiarului verificarea marfii la producator cu ajutorul unui agent de verificarea chinez. Daca totul este in regula, instruim beneficarul sa autorizeze plata.

Transportul

Alegem solutia optima pentru transport. Curier express pentru volum si greutati mici, air-cargo pentru volume pana la 100 kg, Feroviar pentru rapiditate sau marin container sau grupaj pentru pret optim.

Importul in Romania

Fcem toate demersurile necesare pentru incarcare, operatiuni vamale, descarcare la portul de destinatie, pregatim documentele pentru vama si va recomandam un comisionar vamal..

Intrebari frecvente

Pentru a raspunde nevoilor clientilor nostri,  identificam probleme si provocari la care trebuie sa raspundem. Ne ajustam procedurile de afaceri pentru a va oferi servicii de calitate. Suntem interfata intre a 2-a economie a lumii si firmele romanesti, pe care dorim sa le sprijinim pentru a beneficia de avantajele de a lucra cu firme din China. Stiind ca toti oamenii de afaceri sunt grabiti, am adaugat paginii noastre web acest capitol de “Intrebari frecvente”, unde veti gasi raspunsuri rapide pentru a va directiona inspre serviciile care se potrivesc nevoilor dumneavoastra. DAca nu gasiti aici aceste raspunsuri, va rugam sa ne contactati si sa ne intrebati. Ne face placere sa discutam problemele clientilor nostri si nu suntem niciodata prea ocupati pentru face asta.

Pe ce produse sunteti specializati?

Nu avem o specializare anume, am importat produse diverse de la tulpini de Paulownia la excavatoare si de la masini de tuns oi, la utilaje complexe laser. Avem specialisti cau ajutorul carora intelegem nevoiel clientului si cautam rezolvarea acestora.

Care este valaorea minima a unui import?

Nu am stabilit o valoare minima sau maxima pentru un import, acesta poate varia intre cateva sute de doalri si zeci sau sute de mii de dolari.

Care este garantia ca nu pierd bani?
Procedura noastra de lucru este proiectata in asa fel incat sa eliminam orice posibilitate de a provoca vre-o pierdere clientului nostru. Preferam sa eliminam un furnizor care prezinta cele mai mici suspiciuni ca ceva nu este in ordine, decat sa riscam timpul si banii clientilor nostri. Noi suntem agentii partenerului roman si nu avem nici un angajament cu furnizorii pe care-i propunem.

Lanseaza comanda